شروع رویداد:
چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹ ساعت ۱۸
پایان رویداد:
چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹ ساعت ۱۹
وضعیت رویداد:
در حال ثبتنام
محل برگزاری رویداد:
آنلاین
آدرس دقیق رویداد:
آنلاین
برگزار کننده رویداد:
کاریز
تلفن تماس:
۰۲۱-۶۳۱۰۲۳۱۴
فکس مستقیم:
–
ایمیل:
کلیک کنید.
چطور ثبت پتنت به رشد یک شرکت و صادرات محصولات آن در دوران بیماری کرونا کمک کرد؟
در دنیای امروز، در اختیار داشتن دانش و فناوریهای جدید، به ابزارهای کلیدی برای موفقیت در کسبوکارها بدل شدهاند. در این میان، آنچه میتواند از و فناوریهای نوآورانه محافظت نماید، سیستمهای مالکیت فکری است. فعالیت گسترده شرکتهای فناور بزرگ، استارتآپها و حتی دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برای ثبت داراییهای فکری و استفاده از حقوق انحصاری ناشی از آن، به خوبی نشان میدهد که حقوق مالکیت فکری، تا چه حد مورد استقبال اکوسیستم کارآفرینی و کسبوکار قرار گرفته است.
شاید این پرسش در ذهن پدید آید که چرا سیستمهای مالکیت فکری و بهطور خاص سیستم پتنت، تا این اندازه مورد توجه قرار دارند. در پاسخ به این سؤال، باید به کارکردهای متنوع ثبت اختراع اشاره نمود. در حالت کلی، سیستم پتنت بر دو هدف اصلی متمرکز است: «ترویج نوآوری و ارتقاء نرخ آن در جامعه، از طریق واگذاری حقوق انحصاری به مخترعین و نوآوران (مشوقهای انگیزشی)» و «ترویج نوآوری، از طریق الزام در افشای اطلاعات پتنت». در کنار هدف نخست که میتوان آن را به صورت خلاصه، «کارکرد حفاظتی» سیستم پتنت نامید، «تسهیل در انتشار و اشاعه نوآوری»، دیگر کارکرد اولیه سیستم پتنت محسوب میشود.
اولین و مهمترین کارکرد سیستم پتنت، حفاظت از داراییهای فکری و بهطور خاص، فناوریها و ابداعات فنی است. سیستم پتنت، به مخترعان و صاحبان فناوری، اجازه داده تا مانع از سوءاستفاده و بهرهبرداری غیرمجاز دیگران از اختراع خود شوند. اگرچه این هدف، بهخودیخود ارزشمند است، اما به تنهایی نمیتواند تعادل مناسبی میان هزینههای گزاف تحقیق و توسعه و خروجیهای نوآوری پدید آورد. در واقع، حفاظت صرف از اختراع، نمیتواند انگیزه لازم برای نوآوریهای بعدی را پدید آورد؛ زمانی این مسئله هیجانانگیز شده و ترغیب بیشتر فناوران را به دنبال خواهد داشت که در مسیر تجاریسازی این دارارییها گام برداشته و آنها را بهنوعی تبدیل به درآمد نمایند.
علاوه بر کارکرد اصلی حفاظت از اختراعات، برخی کارکردهای ثانویه یا استراتژیک نیز وجود دارد. برای مثال، یک پتنت میتواند ابزار درآمدزایی برای نهادهای مختلف بهویژه دانشگاهها و استارتآپهایی باشد که به هر دلیل، علاقهای به ورود مستقیم به بهرهبرداری از فناوری پتنت شده را ندارند. جلوگیری از ورود رقبای جدید به بازار رقابتی و یا اختلال در فعالیتهای تحقیق و توسعهای رقبای فعلی، درآمدزایی از طریق تبدیل «دانش فنی غیر قابلمبادله» به یک «دارایی ارزشمند و قابلمبادله»، تقویت موضوع کسبوکار در مذاکرات تجاری، افزایش شهرت و اعتبار کسبوکار و نیز کمک به جذب سرمایههای خطرپذیر، از دیگر مزایای جانبی سیستم پتنت محسوب میشود.
یک مثال خوب برای درک بهتر مزایای پتنت، فعالیت کسبوکارها در بازارهای مختلف است. اگر شما یک کارآفرین با سبد محصولات نوآورانه و رقابتی هستید و تصمیم به صادرات آنها دارید، یکی از الزامات جدی که میبایست آن را در اولویت استراتژیهای خود قرار دهید، حفاظت مناسب از فناوریها و ایدههای خود در بازارهای هدف است. به عبارت دیگر، محدودیت جغرافیایی سیستم پتنت، موجب میشود که برای فعالیت در هر کشور مجزا، نیاز به ثبت پتنت در همان کشور باشد. به صرف ثبت پتنت در ایران، نمیتوانید محصولتان را به بازارهای خارجی اعم از چین، آمریکا و اروپا برده و به سادگی در آنها فعالیت کنید. شما نیازمند یک پتنت چینی، یک «US» پتنت و یا یک پتنت اروپایی برای حضور در هر یک از این کشورها یا مناطق هستید.
نظر به اهمیت صادرات کالاهای فناورانه و نقش آن در درآمدزایی ارزی و توسعه صنعتی کشور، وبینار 22 کاریز، به نقش پتنت در کمک به صادرات محصولات دانشبنیان میپردازد. این وبینار، با عنوان «چطور ثبت پتنت به رشد یک شرکت و صادرات محصولات آن در دوران بیمار کرونا کمک کرد» و با حضور «نادر نادری»، مدیرعامل شرکت فناوران نانو مقیاس برگزار خواهد شد که تجربهای واقعی از نقش پتنت در صادرات یک شرکت دانشبنیان ایرانی را نشان میدهد.
اگر ایدهای نوآورانه در ذهن دارید و نگران افشا و سوءاستفاده از آن هستید، اگر کسبوکاری نوپا به راه انداختهاید و به دنبال صادرات محصولات خود و حضور در بازارهای خارجی هستید، اگر از علاقهمندان یا فعالان حوزه مالکیت فکری و ثبت اختراع هستید، در این وبینار شرکت کرده و با تجربهای واقعی از نقش پتنت در کسبوکار آشنا شوید.
گفتنی است، پس از تجربه موفقیتآمیز وبینارهای مختلف از سوی کاریز و استقبال مخاطبین از آنها، این برنامه اقدام به برگزاری منسجم و یکپارچه رویدادهای خود در قالب تقویم زمستانه کاریز نموده است. این رویداد بزرگ که تحت عنوان «شتاب زمستانه در هاردتک» و با عناوین متنوع و کاربردی از نیازهای مختلف استارتآپها در حوزه فناوریهای سخت (هاردتک) برگزار میگردد، تلاشی از سوی کاریز برای کمک به توسعه فرهنگ کارآفرینی و نوآوری در کشور و پاسخ به نیاز روزافزون استارتآپهای داخلی به آموزشها و مبانی کاربردی مدیریت کسبوکار محسوب میشود. در شتاب زمستانه کاریز، ۲۰ رویداد آنلاین با موضوعات منحصربهفرد در حوزه فناوریهای سخت، با شعار پنج دنده تا قهرمانی (تیم، سرمایه، مجوز، فرصت و پتنت) برگزار میگردد. وبینار حاضر، بخشی از سلسله وبینارهای مالکیت فکری و ثبت اختراع تقویم زمستانه کاریز میباشد. به افرادی که در همه این وبینارها حضور فعالی داشته باشند، گواهی حضور نیز اعطا میگردد.
از دیگر وبینارهایی که هم اکنون میتوانید برای ثبتنام اقدام کنید:
«تغییر تیم و رشد سریع استارتآپ»- چهارشنبه ۳ دی
«بازیکن تیمی ایدهآل»- یکشنبه ۷ دی
ثبت شرکت در حوزه هاردتک- ۱۰ دی
ثبت پتنت در حوزه هاردتک- ۱۴ دی
همچنین علاقهمندان برای حضور در سایر ۲۰ وبینار شتاب زمستانه، با مراجعه به این لینک، میتوانند برای ثبتنام رایگان اقدام نمایند.
این رویداد را به اشتراک بگذارید:
زمانبندی رویداد
روز اول این رویداد یکشنبه مورخ ۹ آذر ماه از ساعت ۱۶ و به صورت آنلاین برگزار می گردد.
این رویداد آنلاین، با پرسش و پاسخ به پایان می رسد.
سخنرانهای رویداد
ارائه دهنده
ارائه دهنده
سؤالات متداول
این رویداد به صورت آنلاین برگزار شده و مخاطبین میتوانند به صورت از راه دور، در آن شرکت کنند.
اکوسیستم استارتآپی، سیاستگذران، محققین و دانشگاهیان و همچنین صنایع فعال در حوزه نانوفناوری
اسپانسرهای رویداد


نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.